X
تبلیغات
گـــــلخونــــــــــــــــــــــــــــه
گـــــلخونــــــــــــــــــــــــــــه
جمعه سی ام اردیبهشت 1390
نقش هدایت الکتریکی(EC)در کشت هیدروپونیک ...  
در کشت هیدروپونیک به علت عدم استفاده از خاک زراعی و استفاده از مواد فاقد مواد غذایی به عنوان بستر نگهداری گیاه و نقش تغذیه ای آب،اثرات و اهمیت خاک به کلی از بین میرود و در عوض اهمیت آب مورد استفاده دوچندان میگردد.بنابراین توانایی رساندن مواد غذایی توسط آب اهمیت فراوانی در کشت هیدروپونیک دارد.

از بین ویژگیهای مختلف آب،EC یا هدایت الکتریکی آب،در تغذیه گیاه نقش مهمتری را ایفا میکند،که بطور معمول آن را "شوری آب" می نامند.دامنه EC از 0 تا 25  بر حسب واحد میلی موس بر سانتیمتر است که 0 دارای کمترین سختی و 25 دارای بیشترین میزان شوری میباشد.

از این نظر و به زبان ساده هرچه EC آب کمتر باشد آب برای کشت گلخانه ای مناسب تر است و بهتر میتواند مواد غذایی را در اختیار گیاه قرار دهد.به طور کلی شوری آب مناسب برای گلخانه کمتر از 1 میلی موس بر سانتیمتر است.

شوری آب قابل تحمل برای برخی محصولات گلخانه ای عبارتست از:

گوجه فرنگی:2.2

خیار:1.9

فلفل دلمه ای:1.7

توت فرنگی:1.4

همانطور که مشاهده میگردد،توت فرنگی نسبت به EC آب حساس تر است.

برای آگاهی از میزان شوری آب باید آزمایش آب صورت گیرد که میتواند در آزمایشگاههای آب و خاک یا بوسیله دستگاه ECmeter توسط افراد وارد به این کار صورت پذیرد.

در شکل زیر یک نمونه ECمتر دیجیتال را مشاهده مینمایید،معمولا برای هر یک دستگاه گلخانه،یک دستگاه ECمتر جهت اندازه گیری شوری آب یا خاک ضروری میباشد تا بتوان از شور شدن بیش از حد آب و در نتیجه کاهش محصول جلوگیری به عمل آورد.


http://www.sensorsportal.com/HTML/E-SHOP/PRODUCTS_PHOTOS_15/pH_meter_HI9813_0.jpg

دستگاه ECمتر دیجیتالی


پنجشنبه بیست و نهم اردیبهشت 1390
گلخانه کجاست؟ ...  
گلخانه کجاست؟


گلخانه یا greenhouse به فضای محدود،با ابعاد مشخص و دارای پوشش اطلاق می شود كه قابلیت كنترل شرایط محیطی مناسب را برای رشد گیاهان از نواحی مختلف در طی فصول مختلف یك سال داشته باشد .

طبق این تعریف از جمله عملكرد گلخانه فراهم كردن شرایط محیطی لازم(نور،دما،رطوبت و دی اکسید کربن) و مورد نیاز محصولاتی معین از قبیل صیفی جاتی نظیر خیار،گوجه،فلفل و بادمجان،گل،انواع سبزیجات و ... است.


گلخانه ها بر حسب هدف ساخت و مکان ساخت به اشکال و با مصالح مختلفی ساخته میشوند

در زیر یک نمونه گلخانه را مشاهده میکنید


http://rahpouyan-js.com/images/article/greenhouse393214369.jpg


چهارشنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1390
کشت هیدروپونیک چیست؟ ...  
 از نظر نوع بستر،کشت و کار در گلخانه ها به دو روش صورت میگیرد:

1-روش خاکی

2-روش هیدروپونیک یا کشت آبی

البته روش سومی هم وجود دارد که آئروپونیک یا کشت هوایی نام دارد که تا کنون در ایران کاربرد نداشته است.

1-کشت گلخانه ای خاکی:

در روش خاکی همانطور که مشخص است،بستری که گیاه در آن قرار میگیرد خاک زراعی بوده و گیاه مواد غذایی مورد نیاز خود را از خاک دریافت میکند.خاک همانطور که مواد غذایی گیاه را تامین میکند،میتواند ناقل انواع بیماریها و آفات و همچنین تخم انواع علف های هرز باشد.


2-کشت هیدروپونیک:

به شکل کنونی دکتر گریگ،استاد دانشگاه کالیفرنیا در سال 1936 برای اولین بار نام هیدروپونیک را برای کشت بدون خاک بکار برد."هیدرو" به معنای آب و "پونوس" به معنای کشت و کار میباشد.

در کل به کشتی که در آن از خاک استفاده نمیشود را "هیدروپونیک"مینامند.

البته از سالها و شاید قرنها پیش این نوع کشت و کار به نوعی صورت میگرفته.مانند آزمایشهایی که در قرن 16 در شن و قلوه سنگ انجام گرفت(بدون خاک) یا باغهای معلق بابل و باغهای آزتک در مکزیک.

مزایای کشت هیدروپونیک:

1-افزایش عملکرد در واحد سطح

2-استفاده حداکثری از سطح مورد کشت

3-حذف آفات و امراض و قارچها در پی حذف خاک از بستر کشت

4-حذف تمامی علف های هرز

5-صرفه جویی قابل توجه در نیروی کار به دلیل عدم نیاز به عملیات زراعی آماده سازی خاک قبل از کشت و همچنین وجین و استفاده از سموم.

6-صرفه جویی در مصرف آب و مواد غذایی و در نتیجه صرفه جویی در هزینه ها

7-آلودگی کمتر محیط زیست در اثر باز چرخش مواد غذایی و کودها در سیستم

در روش هیدروپونیک گیاهان در بستر هایی مانند:پرلیت،کوکوپیت،پیت ماس،پشم سنگ و ...رشد کرده و مواد غذایی به صورت محلول در آب در اختیار گیاه قرار میگیرد

http://s1.picofile.com/file/6483483898/%DA%AF%D9%84%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87.jpg

گلخانه هیدروپونیک مرکب


http://blog.iranbm.com/wp-content/uploads/2010/07/gf-gwilson_hydroponic_pipes.jpg

نمونه ای از کشت هیدروپونیک



چهارشنبه بیست و هشتم اردیبهشت 1390
انواع محصولات گلخانه ای در ایران ...  
انواع محصولات خوراکی گلخانه ای در ایران:

در سراسر دنیا-بسته به موقعیت جغرافیایی و نیازهای منطقه و سیاست های کشاورزی-محصولات مختلفی در گلخانه ها کشت میگردند و بر حسب برنامه ریزی ها، مورد استفاده داخلی قرار گرفته یا صادر میشوند.

دامنه تولید محصولات گلخانه ای وسیع است،از انواع گلهای شاخه بریده گرفته تا کاهو و سبزی و توت فرنگی و هندوانه.

در ایران البته کمتر سبزیجات و صیفی هایی مانند هندوانه و طالبی یا کدو در گلخانه ها کشت میشود.

به نظر میرسد مهمترین عامل احداث گلخانه سود آوری آن باشد،پس مهمترین عاملی که محصول مورد کشت را تعیین میکند-صرف نظر از شرایط اقلیمی-میزان سود آوری آن محصول برای گلخانه دار است.


http://www.culinate.com/hunk/29809

                                    کشت گوجه فرنگی به روش هیدروپونیک در گلخانه



بیشترین سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای به صیفی جات اختصاص دارد که در این بین خیار و گوجه فرنگی بیشترین سطح کشت را دارا هستند و فلفل شیرین و توت فرنگی به عنوان سایر صیفی جات دارای توجیه اقتصادی در ایران،در رده های بعدی قرار دارند.

اخیرا محصولاتی مانند لوبیاها یا گوجه های چری(گیلاسی)نیز به عنوان محصولات پرفروش در گلخانه ها تولید میشوند.


http://paramount-seeds.com/Paramountonline/images/imagescucumber/sarig.jpg

                                خیار گلخانه ای پرگل


http://www.patuxentnursery.com/categoryimages/1254003611strawberry.jpg

توت فرنگی تولید شده در گلخانه رنگ و بازار پسندی مناسبی دارد


شنبه سوم اردیبهشت 1390
توت فرنگی سفید! ...  

توت فرنگی های سفید!




http://persian.cri.cn/mmsource/images/2010/04/08/strawberry.jpg

به نوشته روزنامه دیلی میل به تازگی میوه جدیدی در قفسه سوپرمارکت های انگیس دیده می شود که به شکل توت فرنگی سفید رنگ و با طعمی شبیه آناناس است.

توت فرنگی سفید به صورت وحشی در آمریکای جنوبی می رویید و تقریبا در حال انقراض بود حدود 7 سال پیش توسط یک کشاورز هلندی نجات یافت و اکنون در گلخانه ها کاشته شده و به تولید تجاری رسیده است.

این میوه زمانی که از رنگ سبز به سفید تغییر رنگ داد رسیده شده و آماده چیدن است.